tofupaj
Pajer är nog det bästa jag vet, lätt att göra och man kan lägga i precis vad man vill, bara o ta vad man har i kylskåpet typ. Skulle göra en broccoli-tofu paj och garnera med skivad tomat, men hade typ inget av det hemma (bara tofu), så det blev såhär istället:
Pajskal:
4 dl glutenfritt mjöl
200 g bakmargarin
½ dl vatten
½ tsk salt
Fyllning:
Tofu
Svarta oliver, skivade
Soltorkade tomater
Rödlök
havregrädde
passerade tomater
Gör så här:
Blanda ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en smord djup pajform. Förgrädda skalet på 200grader i 10min.
Stek tofu, rödlök i en stekpanna. Tillsätt svarta oliver, soltorkade tomater, havregrädde och passerade tomater.
Häll fyllningen i skalet, garnera med hela svarta oliver, färska tomater eller något annat fint och gott.
Grädda i 10-15min på 200grader.
Mums!
Pajskal:
4 dl glutenfritt mjöl
200 g bakmargarin
½ dl vatten
½ tsk salt
Fyllning:
Tofu
Svarta oliver, skivade
Soltorkade tomater
Rödlök
havregrädde
passerade tomater
Gör så här:
Blanda ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en smord djup pajform. Förgrädda skalet på 200grader i 10min.
Stek tofu, rödlök i en stekpanna. Tillsätt svarta oliver, soltorkade tomater, havregrädde och passerade tomater.
Häll fyllningen i skalet, garnera med hela svarta oliver, färska tomater eller något annat fint och gott.
Grädda i 10-15min på 200grader.
Mums!
Kommentarer
Trackback